در مقالهی قبلی به آیین پاک «شمقدریه» پرداخته شد. در قسمت قصد داریم تا به معرفی فرقهی انحرافی «لاشیه» بپردازیم:
ابولاشی (س) کیست؟ خدمات ابولاشی به اسلام کدام است؟
ابولاشی صدیق، یار و رفیق امام نقی است. مهمترین سمت او در زمان حیات امام نقی، مسئول کنترل کیفیت حرمسرای امام نقی بوده است.
این بزرگوار، قبل از اینکه به جمع یاران امام نقی بپیوندد، به عنوان محلل فعالیت میکرد. اصولا از همان بچگی به شغل شریف مالهکشی و ماست مالی علاقه بسیار داشته است.
ابولاشی یار امام نقی است که هنگام فرار امام نقی و پناه بردنش به یک غار، با امام نقی در آن غار مخفی شده بودند (البته عباسیون معتقدند رابطه عاشقانهای بین ابولاشی و امام نقی در جریان بوده است و این دو به دنبال مکان می گشتهاند که این ادعا توسط عالمان و دانشمندان دینی رد شده است).
ابولاشی را چون ابوبکر صدیق، ابولاشی صدیق می خواندند از این جهت که همسر ابولاشی زایمانی زودرس داشت و کودکی نارس و شش ماه را به دنیا آورد. ابولاشی در نهایت اخلاص، کودک را در حالی که داخل ماشین انکیوباتور بود، به عقد امام نقی درآورد و اصولا همان انکوباتور، حجله دخترک نوزاد گردید!
از طرفیبه هنگام حملهی خلیفه عباسی به سامرا، ابولاشی به جای امام نقی در بستر ایشان خوابید. البته بسیاری از صحابه، معتقدند که او از فرصت سو استفاده کرده و با سوسن، همسر امام، جماع کرده است و اصولا صدیق که نیست هیچ، خیانتکار هم هست!
احادیث موجود درباره ابولاشی
از امام نقی دو حدیثی وجود دارد که می فرمایند:
«هر کس ابولاشی را آزار دهد، رسول الله را آزار داده است.»
یا امام نقی در جایی دیگر فرمودهاند:
قال النقی:
«یا ابالاشی… انت منی وانا منک…»
ترجمه: ای ابولاشی! تو از من هستی و من از تو هستم
پیروان مذهب لاشیه، به چه چیزی معتقدند؟
اساس و پایه آیین لاشیه، بر حدیثی از امام نقی استوار است که فرمودهاند:
هر آنکس که من مولای او هستم، پس ابولاشی هم مولای اوست»
البته عباسیون و علفیون معتفدند که امام نقی کمی مست بودهاند و تنها می خواستهاند دوستی و نزدیکی خود به ابولاشی را به صحابه گوشتزد کنند و منظور امام نقی این نبوده که ابولاشی را امام بعدی خود اعلام کنند.
نظر پیروان مذهب شمقدریه چیست؟
پیروان مذهب لاشیه، معتقدند که ابولاشی امام دوازدهم است و بعد از امیرالمومنین شمقدر به امامت رسیده است.
از امام نقی حدیثی نقل شده که میفرمایند:
«انی تارک فیکم الثقلین ما ان تمسکتم بهما لن تضلوا: ابولاشي و شمقدرية».
یعنی: من در میان شما دو چیز گرانبها می گذارم، تا به آن چنگ زنید و گمراه نشوید: این دو چیز گرانبها عبارتند از: شمقدر و ابولاشی
پیروان شمقدریه البته معتقدند که این تحریف شده است و حضرت در حدیث اصلی پیدیاف کتابشان و شمقدر را به عنوان آن دو چیز گرانبها(!) معرفی کردهاند.
معراج امام نقی به همراه شمقدر
امام نقی ادعا کرده بود که با شمقدر به معراج رفته است، و تنها شاهد او نیز ابولاشی بوده است که می گوید تا آسمان اول، همراه امام نقی بوده است.
البته خلفای عباسی می گویند آن شب، در غیاب حضور امام نقی، ابولاشی یواشکی به اتاق خواب همسر امام سر زده است و ادعای امام را از این جهت تایید میکند و شاهد او شده، چون در غیر اینصورت، گند رابطه ابولاشی با سوسن بیرون میامده است!
املاشی (س)، همسر ابولاشی
امام نقی، املاشی را یکی از چهار زن برتر تاریخ اسلام دانسته است. او را اولین مخترع بلندگوی دستی میدانند. اباکدیور نقل می کند که املاشی، هر روز دو تا میکروفن نیمرو می کرده و میل فرمودهاند. هنگام شهادت ابولاشی، این بانوی فداکار، با سخنرانی های آتیشین خود، باعث بی آبرویی دشمنان لاشیه شد و چهره واقعی فرقههای دیگر را به نمایش گذاشت.
روایات متعددی از رابطه عاشقانه املاشی، با امام نقی، امیرالمومنین شمقدر و یا حضرت عفیر، در دست است. با وجود ششصد حلقه فیلم از این روابط در آرشیو دفتر اسناد حزب موتلفهی شمقدریه (شاخه اکثریت) وجود دارد، اما نقویون و لاشیون، منکر آن هستند.
پیروان فرقه لاشیه در عصر حاضر
ابولاشی را پایه گذار مذهب «لاشیه» می دانند که منشعب از نقویت است.
در عصر حاضر، فرقه لاشیه پیروان فراوانی دارد، اما بنا به توصیه ابولاشی، آنها تقیه میکنند و رسما اعلام نمیکنند که به آیین لاشیه گرویدهاند.
بر اساس دستور ابولاشی، پیروان این فرقه موظف هستند هویت خود را مخفی کنند و تمام تلاش خود را برای حفظ سنت پیامبر اسلام و ابولاشی انجام دهند.
آنها وظیفه دارند ماله به دست بگیرند، سعی کنند تهمتهای ناروا به پیامبر اسلام، امام نقی و ابولاشی را مالهکشی کنند و بپوشانند. همچنین در عرصه سیاست، آنها موظف هستند که تمام تلاش خود را برای در برقرار ماندن حکومت دینی انجام دهند.
از ابولاشی حدیثی موجود است که میگوید:
«ای پیروان من، علت آفرینش شما مالهکشی است. در جایی که خطر نباشد، لاشی بازی را بدون واهمه نمایان کنید؛ اما اگر دیدید که با نشان دادن چهره واقعی خود، کسی برای شما تره خورد نمیکند، تقیه کنید و پشت نقاب روشنفکر دینی، اسلام رحمانی پنهان شوید.»
از پژوهشگر علوم دینی: گمنامیان عزیز